En landsomfattende undersøkelse gjennomført av Respons Analyse* viser at over 900 000 nordmenn blir stresset av tanken på at de burde begynne å spare. Mange er også usikre på hvordan de skal starte sparingen, og om de i det hele tatt har råd til å spare hver måned. 

Burde spare, men..

De fleste av oss vet at sparing er lurt, og ikke minst at langsiktig sparing til for eksempel pensjon kan være smart. Hos altfor mange blir det fortsatt bare med tanken, og det lages ofte personlige barrierer for hvorfor vi ikke tar grep. 

Noen av barrierene handler også om usikkerheten mange kan kjenne på i møtet med en bankrådgiver. Flere opplever at det økonomiske språket kan være vanskelig. Samme undersøkelse fra Respons Analyse viser at nesten annenhver person mellom 18 år og 24 år har problemer med å forstå økonomiske begrep og utrykk. Andre synes at det å snakke om sin personlige økonomi kan være ubehagelig.

Derfor er det en fordel å være kunde i lokalbanken din, hvor bankrådgiveren kjenner deg og terskelen for å stille spørsmål er lav. Hos oss finnes det ikke dumme spørsmål, vi er opptatt av å dele vår kunnskap med deg og gi gode råd om sparing.

Få personlig rådgivning og gode råd om sparing.

*En landsomfattende undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Eika Kapitalforvaltning, februar 2024