Før vi avslører akkurat det, en liten saksopplysning. Du har kanskje fått med deg at Meldal og Orkdal Sparebank fra 1. oktober er blitt Orkla Sparebank? For vårt unge par som vi innledet med har det fått en praktisk betydning. Nå har de nemlig fått samlet alle bankkonti og forsikringsavtaler i samme bank.
Her kan du se litt mer om bakgrunnen for sammenslåingen av bankene:

Lokalpatrioter
Eirin Jordet fikk, som mange andre, opprettet en sparekonto på dåpsdagen. Siden hennes far, som er ihuga Å-bygg og selve prototypen på stødig meldaling, ble det selvsagt konto i hjembygdas sparebank. For Eirik Selvnes, som er vokst opp noen drøye steinkast unna Knyken skianlegg, ble det selvsagt konto i Orkdal Sparebank.

Og hva er det så de gjør, det unge paret? Jo, de to 25-åringene flytter selvsagt tilbake til Orkdal etter studier på NTNU. Nylig kjøpte de seg enebolig på Orkanger.

Verdivalg
- Vi er langt fra kommet i orden, altså. Derfor kunne ikke dette bli en ”hjemme hos”-reportasje, ler de begge.

Vi ble enige om å møtes på Orkdalsmessa, der de begge er engasjert på stand for Orkdal Idrettslag. På spørsmål om hvorfor de velger å komme tilbake, svare Eirin kjapt:

- Vi har vokst opp her begge to, og vet hvilke verdier og ressurser som finnes her.

Hun, som nylig er ferdigutdannet lektor, jobber som lærer i 8.klasse på Grøtte skole. Foreløpig er jobben et vikariat, men hun satser på at det vil være bruk for hennes bakgrunn i det lokale skoleverket. Hun stortrives nemlig på jobben og skryter av både gode kolleger og ”luggume” ungdommer.
Ung? Vil du vite mer om hva vi kan tilby deg?

Pendler med far
For Eirik, som er utdannet sivilingeniør innen VVS, innebærer flytting til hjemkommunen en tilværelse som pendler til konsulentselskapet COWI på Tyholt i Trondheim.

- Det går helt fint. Jeg sitter på med faren min som jobber på TINE på Tunga, så det er ikke noe problem. Skulle det ikke la seg gjøre en dag, så er det gode muligheter med buss, sier Eirik, som primært jobber med å prosjektere i norske sykehusprosjekt. For tiden holder han på med vann, varme- og avløpssystem for det nye barne- og ungdomssykehuset i Bergen.

Familiekjær
I sommer giftet paret seg. Med vielse i hagen på Strandheim og feiring i Damphuset ble det en minneverdig dag for de to. Under studiene i Trondheim delte de to bolig med Eiriks bror Håkon med familie på Risvollan. Nå er de klare for å skrive nye kapitler og det var ikke særlig vanskelig å bestemme seg for å flytte hjemover.

- Vi er nok begge ganske familiekjære. Her har vi hele slekta i nærheten. Det er flotte aktivitetstilbud innenfor de fleste områder, og et bra sted å få barn, sier Eirin, som smilende kan forsikre om at det ikke er noe på gang i så måte – enda.

Uvurderlig
Huset kjøpte de i november. I en slik prosess er det mye som skal ordnes, også ting som må passes på i forhold til tidsfrister.

- Da var jeg glad for at vi bare kunne overlate alt til Kari Holseth i Orkla Sparebank, sier Eirik, som ikke kan få fullrost deres faste rådgiver og kontakt i banken siden ungdomsårene.

Vi følte oss trygge hele veien og kan ikke få uttrykt nok hvor viktig det er i en slik prosess.
-Eirik Selvnes 

Hun ordnet absolutt alt med lån, innbetalinger og forsikringer. Vi følte oss trygge hele veien og kan ikke få uttrykt nok hvor viktig det er i en slik prosess. Vi følte at hun bare jobbet for oss i den perioden. Det å ha en person som vi har kjent i lengre tid var uvurderlig for oss, noe jeg tror mange unge i vår generasjon er enige med oss i, sier Eirik.
Vurderer du å kjøpe ny bolig? Spør oss om boliglån.

Familiemedlem
- I det daglige ordner vi det meste med Kari per telefon eller e-post, og selv da får vi følelsen av at hun sikkert bare jobber for oss, noe hun selvsagt ikke gjør, smiler Eirin.

- Neida, jeg har nok et sted mellom 900 og 1000 kunder i min portefølje, men det er jo akkurat den følelsen jeg håper at kundene skal ha, sier Kari Holseth, som stortrives når hun får muligheten til bistå kundene uansett hvilken alder og livsfase de er i.

- Folk skal føle trygghet for at det er et menneske, ikke en datamaskin de har kontakt med i slike prosesser, sier Kari, som smilende tilføyer at hun til tider nok blir oppfattet som et slags rådgivende familiemedlem i enkelte sammenhenger.

Kari Holseth i møte med kunder

Menneskelig faktor
Hun ønsker digitaliseringen velkommen, men ser at den menneskelige faktoren faktisk blir stadig viktigere i jobben.

...uavhengig av alder ønsker de fleste å ha noen å snakke med når viktige beslutninger skal gjøres.
-Kari Holseth, Rådgiver personmarked 
- Det er noe som heter ”ja-takk, begge deler”. I det daglige er det mye bankkunden kan utføre selv via nettet, men jeg ser i jobben min at uavhengig av alder ønsker de fleste å ha noen å snakke med når viktige beslutninger skal gjøres.
Lyst til å bli kunde hos oss?

 

Kreativ
For Eirin og Eirik blir nok livet i Orkdal travelt framover. Han har allerede tatt på seg vervet som nestleder i Orkdal Idrettslags skiavdeling, der han selv har vært aktiv i mange år allerede. Eirin dyrker kunst og håndverk, og fikk mye oppmerksomhet da hun for et par år siden vant konkurransen om mønsteret til Knyken-genseren på Orkdalsmessa.

- Den har blitt svært populær og jeg får stadig tilbakemeldinger om at folk strikker den over hele landet, sier Eirin som poengterer at den kan strikkes i ulike fargekombinasjoner.

Flere kommer
Dugnadsånden har de fått inn med morsmelka, og de tror ikke den kommer til å dø ut. Nå gleder de seg over at Toppidrettsveka kanskje er tilbake i Orkdal i august 2018.

- Spesielt artig er det at Orkanger Idrettsforening og Orkdal Idrettslag samarbeider om arrangementet. Det er sånn det skal være, sier Eirik, som sier flere av deres gamle klassekamerater vurderer som dem – å komme hjem til herlige Orkdal!
Ønsker du å snakke med en av oss i banken? Her er våre ansatte.