19. til 21. august fylles Orkanger sentrum med regnbuens farger og feststemte mennesker. Da skal nemlig historiens første OrklandsPride markeres. Pride er et arrangement for alle, hvor nettopp mangfoldet står sentralt. Orkla Sparebank mener en slik feiring er viktig for regionen, og ønsker derfor å støtte Orklands aller første Pride-event. Banksjef Dag Olav Løseth og Markedssjef Torstein Strøm Torjuul er begge skjønt enige om at OrklandsPride vil sikre mangfold og inkludering i regionen.

 

- OrklandsPride er et flott tiltak som skaper et inkluderende felleskap i vår region, og for banken er det viktigere enn noen gang å støtte et så flott og inkluderende arrangement, sier banksjefen.

 

I tillegg til å støtte årets arrangement har Orkla Sparebank inngått et langsiktig samarbeid med OrklandsPride, for å støtte feiringen også i fremtiden.

 

- Vi synes det er veldig bra at det nå for første gang skal feires Pride i vår kommune, og dette ønsker vi selvfølgelig å støtte, sier markedssjef Torstein.
OrklandsPride uttrykker stor takknemmelighet og setter veldig pris på støtten fra den lokale banken.

 

- OrklandsPride er veldig fornøyde og stolte over å ha fått en såpass stor aktør som samarbeidspartner, og støtten er et signal om at Orkla Sparebank støtter mangfold og kjærlighet uavhengig av legning, sier Jani Raimo Valin i Orkland Pride.

Viktig med lokal feiring

Årets feiring er den første i kommunen, og OrklandsPride ønsker å sette søkelys på viktigheten av et mangfold som favner alle, også på mindre steder som Orkland.

 

- Under oppstartsfasen har vi fått tilbakemeldinger om at det i Orkland foregår mobbing og utestenging av elever i skolene som bærer regnbueeffekter. Dette er trist, og viser at det er viktig med synliggjøring og markering av mangfoldet. For OrklandsPride er det viktig at vi i Orkland omfavner mangfoldet, og står sammen mot hatet. I tillegg ser vi på oss selv som en kortreist Pride. Det gjør det lettere for de unge å feire i sitt eget nærmiljø, sier Jani Valin.

 

- Det er også viktig for oss å støtte de unge som går gjennom en prosess om sin identitet, og den usikkerheten mange kan føle på. Det er viktig å være stolt av den man er, sier Jani i Orkland Pride.

OrklandsPride lover en helg med mye spennende moro på programmet. Det blir blant annet parade gjennom Orkanger sentrum, underholdningsinnslag og appeller, og flere hyggelige samlinger på Børsen.

 

– Vi håper at så mange som mulig blir med på paraden lørdag 20. august, som vil gå fra Orkland rådhus til Orkanger Torg. Vi oppfordrer både bedrifter, organisasjoner og privatpersoner til å delta, avslutter Jani.

 

Hva skjer Pride-helgen?

 

Onsdag 17.august

Kl. 11-18: Paroleverksted på Kulturstua Børsen kl. 11-18

Fredag 19.august

Torill Tombola har dragbingo på Kulturstua Børsen. Dørene åpnes kl. 19.00.

Lørdag 20.august

10.30 11.30: Regnbuefrokost på Bårdshaug Herregård

11.30 12.00: Oppmøte parade

12.00 13.00: Parade fra «Rådhusplassen»

13.00: Paradeshow

Appeller av Jani Valin, Solveig Melbye og Jon Reidar Øyan

Musikkinnslag fra Sturla Fagerli Larsen, Birk og Mannskoret Lerka

17.00: Afterparty på Kulturstua Børsen. Sturla Fagerli Larsen spiller fra ca. 19.00.

Søndag 21.august

Kl. 11: Regnbuemesse Orkanger kirke