Hva er Solfang

«Ambisjonen vår har vært å utvikle regionens mest miljøvennlige boligprosjekt, og da måtte vi se med nye øyne på det meste.» Denne uttalelsen kommer fra Martin Wormdal som er prosjektleder for rekkehusprosjektet Solfang. Solfang består av ni rekkehus som skal settes opp på Rømme på Orkanger. Beliggenheten er hva mange vil kalle «midt i smørøyet», og herfra er det gangavstand til det meste av hva Orkanger har å by på. Det som er med på å gjøre Solfang til et ekstra spennende prosjekt er det sterke miljøfokuset. Husene bygges med passivhusstandard, hvilket betyr at de har svært lavt oppvarmingsbehov. I tillegg vil det monteres solcelleanlegg på taket, som vil dekke omtrent halvparten av boligens strømbehov. Solcellene kan også kobles til batterier. På den måten kan man utjevne variasjonene i energibehov som er gjennom døgnet. Og strømmen du selv ikke bruker, kan selges til Orkland Energi til dobbel spotpris.

Ambisjonen vår har vært å utvikle regionens mest miljøvennlige boligprosjekt, og da måtte vi se med nye øyne på det meste.
-Martin Wormdal 

 

Finansiering

Vi heier på miljøvennlige tiltak, og for prosjektet Solfang tilbyr vi grønt boliglån. Derfor får du på dette prosjektet en renterabatt på 0,25 prosentpoeng på gjeldende prisliste. Dette betyr at dersom du kvalifiserer til en boliglånsrente på 3,10 %, vil renten med grønt boliglån bli på 2,85 %. Dette tilsvarer en besparelse på over 77.000 kr i løpet av en nedbetalingstid på 25 år.
Ta kontakt med din rådgiver dersom du ønsker finansiering til en bolig i dette prosjektet.

Priseksempel: Nominell rente 2,85 %, termingebyr 50 kr, etableringsgebyr 2000 kr, depotgebyr 1000 kr. Effektiv rente 2,95 %. 2.000.000 kr over 25 år. Totalt 2.816.449 kr. 

 

Andre smarte løsninger

Passivhus og solcelleanlegg er ikke de eneste smarte og fremtidsrettede løsningene i Solfang. Det vil også være mulighet for Smarthusstyring, slik at du enkelt kan styre både oppvarming og varme. Gjennom en brukervennlig app får du full oversikt over effektforbruk og status på lading fra sollys.

Et annet element med Solfang er at arealet er utnyttet smart. Du får skreddersydde oppbevaringsløsninger og smarte integrasjoner, og det er lagt vekt på gode oppholdssoner både ute og inne, og i begge etasjer.

Mer informasjon

Dersom du ønsker mer informasjon om Solfang, kan du besøke Solfangorkanger.no