I tillegg til å være sponsor for en rekke idrettslag, kulturliv og annen frivillighet, deler vi hvert år ut deler av overskuddet vårt som gaver til allmennyttige formål. I år har vi blant annet valgt å støtte et spennende prosjekt i Skaun kommune, nemlig Ramsjøen Arena – fase 2.

 

Langt inn i skogen, helt på toppen av Skaun finner du Ramsjøen Arena - et flott skianlegg hyppig brukt av barn og unge i alle aldre. Det er Skaun IL og Børsa IL, med sine mer enn 900 medlemmer, som holder hjulene (les: skiene) i gang i anlegget. Her er det tilrettelagt for både skiskyting, langrenn og skilek.

 

For å opprettholde kontinuitet i tilbudet sitt har de et sterkt ønske om snø gjennom hele sesongen, slik at skiglade kan benytte arenaen hele vinteren. Og vinteren i Trøndelag er uforutsigbar, noe de har sett i løpet av de siste årene. Derfor har de bestemt å produsere snøen selv.

 

- En mer varierende temperaturer gjør utslag i forholdene også her oppe På Ramsjøen Arena, sier initiativtakerne Rune Grandetrø og Knut Kuvås Brevik fra Skaun Idrettslag.

 

Med snøkanoner og utstyr til å produsere snø vil vi kunne ha et tilbud til barn og ungdom gjennom hele sesongen, vi trenger ikke avlyse treninger hvis vi får perioder med mildvær.

 

Selv om anlegget allerede er tilrettelagt for både skiskyting, langrenn og skilek ønsker idrettslagene å gi det lille ekstra til den yngre garde. De har sett hvor mye barna koser seg med å kjøre ned bakker og lage hopp, og fikk derfor idéen om å lage en langrenns-crossløype der barn og unge kan kombinere ski og lek.

 

- Skicross er noe som blir mer og mer populært, og vi ønsker å lage en ny trasé som barna kan leke og trene skiferdigheter i, sier Knut Kuvås Brevik.

 

Et slik prosjekt er ikke gratis – det koster både tid og penger, og idrettslagene er helt avhengige av støtte fra både kommune, Norsk Tipping, lokalt næringsliv, og ikke minst dugnad fra medlemmene. I tillegg kommer støtten gjennom gavefondet fra Orkla Sparebank godt med.

 

- Vi i Skaun IL og Børsa IL setter enormt pris på at banken bidrar økonomisk og ser verdien av et anlegg for barn og unge som både vil trene og leke seg på ski, sier Kjellaug Jule, prosjektleder. Kjellaug forteller at støtten fra bankene er svært viktig for å få realisert byggeprosjektet som vil stå ferdig til neste sesong.

 

I forbindelse med et prosjektmøte ble vi nylig invitert til Ramsjøen Arena for å få litt mer innsikt i initiativet. Våre to representanter Terje Sletvold og Torstein Strøm Torjuul fra markedsavdelingen tok derfor turen, og ble slettes ikke skuffet over det de fikk se og høre.

 

- Ramsjøen Arena er på mange måter en rekrutteringsplass for barn og unge i nærområdet som ønsker å leke seg med ski på bena. Det å ha et stabilt tilbud er viktig, og ikke minst synes vi det er spennende at klubben skal lage et utvidet tilbud med langrennscross, sier Sponsoransvarlig i banken, Terje Sletvold.

 

-Vi gleder oss til å følge prosjektet videre, og gleder oss allerede nå til åpningen, avslutter han.